Protestantse Gemeente Oudega (Sm)

Steun Oekraïne

Kerk in Actie start noodhulp Oekraïne

Waar we bang voor waren, is gebeurd: het is oorlog in Oekraïne. Dit betekent groot leed, angst en onzekerheid over de toekomst voor de mensen daar. Ons hart gaat naar hen uit!

Natalia Shalata van partnerorganisatie LEF is erg bezorgd: "We hebben al weken te maken met aanvallen van hackers, desinformatie en provocaties. Met de Russische inval van vannacht is alles heel onzeker geworden, voor ons allemaal. Zo'n grootschalige aanval hadden we niet verwacht, heel Oekraïne wordt geraakt door de aanvallen. Vliegvelden zijn bestookt, we horen van dodelijke slachtoffers. Een vreselijke situatie."

De situatie in Oekraïne kan snel verder escaleren. Steeds meer mensen slaan op de vlucht. Vanuit heel Oekraïne vluchten mensen naar het westen, op zoek naar veiligheid.

LEF biedt hulp in de Oekraïense dorpen en vangt de vluchtelingen die onderweg zijn op en voorziet hen van voedsel, onderdak en transportmiddelen. Natalia: "We blijven alles doen wat we kunnen om mensen hier te helpen."

Helpt u mee? Geef voor hulp aan vluchtelingen en slachtoffers van oorlogsgeweld in Oekraïne!

Doneer nu

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Jurjen de Groot
directeur Kerk in Actie

COLLECTE COLLECTE

Iedere zondag collecteren we bij de uitgang van de kerk voor een goed doel.

De goede doelen worden elke maand uitgelicht in kerknieuws en worden regelmatig vertoond op de beamer in de kerk. Ook worden een aantal goede doelen vermeld op de website.

Gelukkig mogen we als gemeenteleden de kerkdiensten weer bezoeken.
Ook als Diaconie zijn we daar blij mee.

Wanneer u een goed doel wilt steunen, maar niet naar de kerk kunt komen, mag u ook een bedrag overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie. Graag onder vermelding van het doel dat u wilt steunen. Dan zorgen wij ervoor dat uw gift goed terecht komt.

Alvast bedankt!
Diaconie Protestantse Gemeente

NL86RABO0154568201

Omarm je naaste Omarm je naaste

Wat kan de diaconie voor u betekenen ?

De diaconie probeert om een bijdrage te geven aan lokale acties en hulpbehoevenden binnen onze gemeente. Hoewel wij ons best doen om alles zoveel moge,lijk  te ondersteunen, kan het gebeuren dat wij niet over alle informatie beschikken waardoor wij niet altijd tijdig kunnen reageren.

Daarom verzoeken wij u ook om ons te helpen bij het signaleren van mogelijkheden waar de diaconie invulling aan kan geven.

U kunt hiervoor contact opnemen met iemand van de diaconie !
Of een mailtje sturen naar de diaconie; diaconieoudega@gmail.com

De diaconie

It Ljochtbeaken