Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (Sm)
 
 
Blommensnein Blommensnein
Na de positieve ervaring van vorig jaar is er besloten ook dit jaar de Blommesnein onderdeel te laten zijn van de Startsnein. Wat is het mooi om bij de start van het kerkenwerkseizoen een bloemetje te brengen bij mensen die, om welke reden ook, een beetje extra aandacht verdienen.

Zoals u ziet staan er heel wat vaasjes klaar! We rekenen dan ook op uw/jullie medewerking!!!

Na afloop van de dienst kunt u een boeketje halen en dan graag de naam laten noteren van de persoon waar u het naar toe brengt. Dit om dubbele bezorging te voorkomen.

Fijne ontmoetingen toegewenst!
 
Startzondag Startzondag

Startzondag 2023

Op 24 september hopen wij met elkaar weer een startzondag te vieren. De startcommissie bereidt het één en ander voor en zoekt gemeenteleden die ook een steentje willen bijdragen. We willen graag weten wie mee wil werken aan de maaltijd, die na de kerkdienst gehouden wordt of hand- en spandiensten wil verrichten.

In de beide kerkgebouwen liggen intekenlijsten waar u uw naam/adres op kunt zetten. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om tot een nadere invulling te komen.

De startcommissie

 
It pronkje fan Aldegea It pronkje fan Aldegea
It pronkje fan Aldegea

Zo kun je de Sint-Agathatsjerke toch wel noemen. Wat een prachtig gebouw, wat een uitstraling. Bijna 1000 jaar oud. Als de muren zouden kunnen praten, dan hadden ze veel te vertellen. Over voor en-tegenspoed, natuurgeweld, oorlogen en..

En binnen in het gebouw zou het schandblok in de toren, de klokken bovenin en in de kerkzaal de grafzerken en rouwborden, het rûnein en in de consistorie de weggeslagen adellijke titels op de grafzerken hun verhalen vertellen en dan hebben we het nog niet eens over de bouwgeschiedenis gehad.

Wij vonden het als stichting belangrijk om bovenstaande verhalen, in zoverre bij ons bekend, op te tekenen en in beeld te vangen. Enkele inwoners van ons dorp hebben er een prachtig boekje van gemaakt

U krijgt binnenkort informatie over hoe u het kunt aanschaffen.
Bestuur Sint-Agathatsjerke

 
 
Welkom Welkom
De Protestantse Gemeente van Oudega (Sm) is een open, gastvrije en veelkleurige gemeente, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich thuis mogen voelen. Ontmoeting met God en met elkaar is de kern van ons gemeente-zijn: ontmoeting met God, ontmoeting met elkaar en ontmoeting met de wereld om ons heen

  

Graag nodigen wij u uit verder te kijken op onze website, om te zien en te  ontdekken hoe we hieraan vorm proberen te geven.
 
Verder Verder
Wilt u een kerkdienst volgen en heeft u die gemist, ga naat het menu "Kerkdienst Gemist" of rechtstreeks via de snelkoppeling naar Kerkdienstgemist.nl 

ANBI gegevens ?? Klik op icoon ANBI in rechter onderhoek bij "snelkoppelingen".

In de verschillende menu's kunt u verder informatie vinden over

  • kerkdiensten
  • beleidszaken 
  • organisatie 
  • jeugdwerk jeugd en jongeren
In de agenda vindt u de geplande activiteiten per maand weergegeven.

Verder diverse pdf bestanden met informatie over onze gemeente onder het menu "downloads". 
Een fotoalbum met de meest recente gebeurtenissen en in het menu "Fotoalbums" de meest recente weetjes en nieuwtjes.

Onder de knop "Sint-Agathatsjerke" treft u alle relevante informatie aan van de Protestantste Stichting Sint Agathatsjerke

Contactgegevens van de kerk zijn terug te vinden in het menu"contactgegevens".
 
 
 
 

Dankdienst voor het leven van mevr. Trijntje Dijkstra - Van der Woude
datum en tijdstip 21-09-2023 om 13.30 uur

Locatie; Sint-Agathatsjerke
 meer details

It Ljochtbeaken
datum en tijdstip 24-09-2023 om 10.00 uur
STARTZONDAG

Inloop met koffiedrinken vanaf 09.30 uur.
De dienst begint om 10.00 uur.
Na de dienst staat er een gezamenlijke maaltijd klaar!

 meer details

It Ljochtbeaken
datum en tijdstip 01-10-2023 om 10.00 uur
Fryske Tsjinst
Koffiedrinken vóórafgaand aan de dienst, vanaf 09.30 uur
meer details

 
Kerk in Actie

Nieuws van de Diaconie, september 2023

17 september 1e collecte t.b.v. Vredeswerk Syrië

Door de jarenlange burgeroorlog in Syrië zijn veel religieuze gebouwen verwoest. Voor mensen in Syrië is het voortbestaan van de kerk van cruciaal belang voor de stabiliteit in het land. De kerk is hier letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de samenleving.

Als zij weer is opgebouwd, kan ze haar onmisbare taak weer oppakken. Met een speciaal herstelfonds helpt Kerk in Actie kerken in Syrië op te bouwen. Herstel van de kerk betekent hoop voor de toekomst!

Meer lezen: kerkinactie.nl/kerkensyrie


  
 
Kerkdienst Gemist
meer
 
Koffieschenkrooster
 
ANBI
    
   Protestantse Gemeente Oudega

 
  Stichting Sint-Agathatsjerke
 
Diversen
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.