Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oudega (Sm)
 
 
Over ons Over ons
 
Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat. (Matteüs 22:37-40)

In het licht van Gods grote liefde willen wij als volgelingen van Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Heer, onder leiding van de Heilige Geest leren God lief te hebben met heel ons leven en de naaste als onszelf. Om dit christelijk leven tot ontwikkeling te laten komen zijn we bereid ons, persoonlijk en samen, te oefenen in:

1. betrokkenheid bij de Heer,
2. betrokkenheid bij elkaar als zijn volgelingen en
3. betrokkenheid bij zijn werk in en voor de wereld.
 
De Protestantse gemeente te Oudega (Sm) wil een gemeente zijn die midden in het dorp staat.  Zij is een veelkleurige gemeente waar mensen met verschillende geloofsbelevingen vanuit ons dorp een plaats mogen vinden. Wij willen met respect omgaan met die verscheidenheid. Wij geloven dat wij zo ook elkaar kunnen aanvullen en kunnen groeien in de omgang met God en elkaar. Dat wij elkaar het gevoel van er- en herkenning geven. Wij streven naar eenheid in verscheidenheid. Dit moet ook naar voren komen bij het invullen van vieren, leren en dienen.
terug
 
 
 
 

St.-Agathatsjerke
datum en tijdstip 28-07-2024 om 09.30 uur

 meer details

Tsjerkepaad
datum en tijdstip 03-08-2024 om 13.30 uur
meer details

St.-Agathatsjerke
datum en tijdstip 04-08-2024 om 09.30 uur

 meer details

 
Kerk in Actie 19-05
 
Kerkdienst Gemist
meer
 
Koffieschenkrooster 2024
 
ANBI
    
   Protestantse Gemeente Oudega

 
  Stichting Sint-Agathatsjerke
 
Diversen
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.